Sølvsmykker

Sølvsmykkene lager jeg med utgangspunkt i sølvtråd eller sølvplate. Jeg strikker, hekler og lager sølvringer som senere blir til smykker.

Sølvet kombinerer jeg gjerne med gummi, ferskvannsperler, steiner og krystaller.

Jeg lager noen smykker etter eget design men jeg lager også mange smykker i ringteknikk etter gamle mønstre – såkalte vikingsmykker. Ringteknikk vil si at jeg lager ringer av sølvtråden og setter disse sammen i forskjellige mønstre.  Disse smykkene er stadig like populære. Jeg har også laget noen nye smykker, inspirert av disse gamle mønstrene.

Jeg strikker også kjeder av tynn sølvtråd. Dette er også en gammel teknikk og den blir gjerne kalt vikingstrikk. Disse strikker jeg i forskjellige modeller.

Vedlikehold og rengjøring av sølvsmykker:

Sølvsmykkene vil bli noe misfarget over tid. For vanlig vedlikehold kan du vaske smykkene i Zalovann med en myk tannbørste. Oppbevar smykkene i en tett plastpose når de ikke er i bruk. Det er viktig at de er helt tørre før du legger dem i posen.

Når du trenger å gå grundigere til verks, går du til gullsmeden og kjøper midler til rensing av smykkene – oppløsninger som smykkene kan dyppes i eller kluter. Vær oppmerksom på at oksyderte smykker, det vil si smykker som skal være mørke, ikke må dyppes i slike oppløsninger for da vil oksyderingen forsvinne.

Handlekurv